,,N-ai decât să mă citezi" de Aubrey Malone (recenzie)

Această carte este o culegere foarte interesantă pe alocuri, care adună împreună vorbele de duh ale celor mai marcante personalități din Irlanda.
Volumul a avut un succes răsunător la apariție în ,,ținutul de smarald", însă mie, fiind puțin sau deloc familiarizată cu celebritățile irlandeze, mi-a fost foarte greu să înțeleg contextul în care acestea făceau anumite afirmații, persoanele și faptele la care făceau trimitere etc., acest aspect făcând lectura anumitor părți inutilă și deloc interesantă.

Maximele amintite în culegere fac trimitere la diverse teme, precum: politica, iubirea, stima de sine, răutatea, celebritatea etc. Cel mai mult mi-a plăcut partea dedicată literaturii irlandeze, unde am recunoscut destul de multe dintre celebritățile literare menționate.
Unicul context în care recomand lectura acestei cărți este reprezentat de o zi aglomerată, în care lectura unei opere solicitante este imposibilă. Poate cele câteva fraze vă vor destinde și vă vor da ocazia de a nu avea o zi fără lectură. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"Băieții din strada Pál" de Molnar Férenc (recenzie)

"Vincent și Theo" de Deborah Heiligman (recenzie)

,,Trei dinți din față" de Marin Sorescu (recenzie)