,,Aristotel și Dante descoperă secretele Universului" de B.A. Sàenz (recenzie)

Iubirea este cel mai frumos sentiment din lume, indiferent de formele pe care le îmbracă și de modul în care se manifestă.
Aristotel și Dante sunt doi adolescenți ce merg ținându-se de mână pe drumul anevoios al maturizării. Ei sunt cei mai buni prieteni și, cu cât mai mult timp petrec împreună, cei doi băieți își dau seama că au sentimente mult mai puternice unul față de celălalt. Aristotel și Dante se iubesc.
Începutul anilor '90 nu era un timp prielnic pentru ca doi adolescenți să-și exprime cu adevărat orientarea sexuală, însă protagoniștii se bucură de sprijinul și înțelegerea părinților, un factor ce poate fi decisiv în cazul acestui gen de relație.
Romanul prezintă parcursul iubirii dintre cei doi: negarea, resemnarea, suferința și apoi acceptarea adevărului. Activitățile pe care cei doi le au în comun îi fac pe aceștia inseparabili. Nici măcar faptul că Dante a locuit vreme de un an departe de Aristotel, în Chicago, nu afectează deloc statornicia iubirii lor.

Dante își dă primul seama de ceea ce simte pentru Ari. Cel din urmă este mult prea speriat pentru a recunoaște adevărată natură a sentimentelor sale. Însă, în cele din urmă, o face, deoarece nu ne putem ascunde trăirile la nesfârșit. 
Aristotel și Dante descoperă secretele Universului, adică află ce este iubirea și cât de importantă este această trăire în viața unui om. 
Mi-aș dori ca societatea în care trăim să înțeleagă o dată pentru totdeauna că iubirea nu ar trebui să fie constrânsă de norme sociale și idei învechite, ce nu au mai reușit să țină pasul cu dezvoltarea perpetuă a lumii în care trăim.
,,Aristotel și Dante descoperă secretele Universului" este un roman înduioșător, cu un final ce dă de înțeles tuturor o lecție foarte importantă de viață: iubirea adevărată poate invinge orice obstacol, în cele din urmă. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"Băieții din strada Pál" de Molnar Férenc (recenzie)

"Vincent și Theo" de Deborah Heiligman (recenzie)

,,Trei dinți din față" de Marin Sorescu (recenzie)