"Fangirl" de Rainbow Rowell

Cât de frumoasă este adolescența! Cât de pur și inocent este sentimentul primei iubiri! Cât de minunat și înălțător este să-ți aperi cu înverșunare ideile, chiar dacă întreaga lume pare că ți se împotrivește!
Romanul de față prezintă într-un mod înduioșător trecerea anevoioasă de la adolescență la maturitate.
Cath, protagonista operei, este o tânără timidă, care resimte din plin amalganul de emoții pe care un adolescent le trăiește atunci când pătrunde în lumea plină de incertitudini a adulților. Singurul aspect care o menține pe linia de plutire este activitatea ei preferată: scrierea unui fanfiction inspirat dintr-o serie de cărți foarte cunoscută. 

Primul an de facultate este foarte dificil pentru Cath. Sora ei germană, Wren, decide că o răcire a relației apropiate pe care o aveau ar fi potrivită pentru ele, astfel încât fiecare să aibă șansa de a-și întemeia o nouă existență, independentă de a surorii sale.
Depărtarea lui Wren este încă un motiv de neliniște pentru protagonistă, pe lângă timiditatea ei excesivă, care o împiedică să se bucure de viața de studentă. Tatăl gemenelor, care suferă de tulburări de personalitate, nu o ajută pe Cath să se destindă... și nici apariția mamei care a abandonat-o în copilărie. Reagen, colega drăguță și încrezătoare de cameră a tinerei, o face pe aceasta să se simtă mică și nesemnificativă.

Cath simte neliniște până în momentul în care îl cunoaște pe Levi, un tânăr care, cred eu, reprezintă tipul iubitului ideal pe care orice adolescentă îl visează: simpatic, veșnic dornic să-i ajute pe cei din jurul său, adorat și apreciat de toată lumea.
Cei doi tineri se vor dezvălui unul altuia treptat, iar povestea lor de iubire este înduioșătoare. 

Recomand cu căldură acest roman cititorilor ce se află în căutarea unei lecturi ușoare, fără pretenții, care are darul de a te destinde și de a-ți pune, fără ca măcar să-ți dai seama, zâmbetul pe buze.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"Băieții din strada Pál" de Molnar Férenc (recenzie)

"Vincent și Theo" de Deborah Heiligman (recenzie)

,,Trei dinți din față" de Marin Sorescu (recenzie)